Reisverslag Oregon & Washington State, Startpunt Vancouver International Airport

Route kaart, goede mix van strand en binnenland

De Route

Start:                                              Vancouver Int. Airport (YVR)
Einde:                                             Vancouver Int.l Airport (YVR)
Vast aantal kilometers:                     2.886
Gereden aantal kilometers:               4.000

Van

Naar

Aantal km

Vancouver Int., BC

Burlington, WA

122

Burlington, WA

Ashford, WA

236

Ashford, WA

Portland, OR

221

Portland, OR

Newport, OR

218

Newport, OR

Bandon

200

Bandon

Grants Pass, OR

231

Grants Pass, OR

Crater Lake NP, OR

156

Crater Lake NP, OR

Mt Hood

347

Mt Hood

Astoria, OR

317

Astoria, OR

Quinalt, WA

192

Quinalt, WA

Port Angeles, WA

201

Port Angeles, WA

Tacoma, WA

169

Tacoma, WA

Vancouver Int., BC

276

 

Totaal aantal km in 20 dgn

2.886

Dinsdag 16 juni 2015

KLM en de huurauto van Alamo

Eindelijk is het zover, we gaan onze bucketlist verkleinen. Washington en Oregon worden hier nu vanaf gestreept. De KLM brengt ons vandaag naar Vancouver en we landen om 2u lokale tijd.. We hebben gekozen voor Vancouver omdat het goedkoper is en betere vliegtijden heeft dan naar Seattle of Portland.

Bij aankomst op Vancouver Int. Airport halen we onze SUV op bij Alamo. Aangezien het nog vroeg in de middag is en we Vancouver al meerdere malen hebben gezien hebben we ervoor gekozen om direct de grens met Amerika over te gaan. De afstand die we moeten is slechts 120 km.

Na een klein oponthoud bij de George Massey Tunnel bereiken we de grens met Amerika. We verwachten hier wel wat tijd nodig te hebben omdat we onze I-94 formulier (tijdelijk bezoekers visum a $ 6 pp) moeten regelen. Na een uur kunnen we dan op pad (de wachttijden kunnen uiteenlopen van 30 mins tot 2 uur).
De prachtig aanblik van Mt. Baker maakt alles meteen weer goed.

Om 5u bereiken we ons hotel in Burlington, WA. Candlewood Suites, buiten Burlington gelegen, is een uitstekend hotel voor een overnachting. Er zijn een aantal restaurants in de buurt van het hotel (o.a. Olive Garden) en mocht je zelf willen koken, want dat kan in dit hotel, dan is er op 5 autominuten een supermarkt.   

Woensdag 17 juni 2015

The King himself - Mt. Ranier

We gaan vandaag naar Mount Rainier National Park, een rit van zo’n 320 km. Dit kan korter maar wij gaan voor de scenic byway om Mount Rainier naar de Oostingang zodat we de volgende dag dat stuk niet meer hoeven te doen. Pas vanaf de plaats Enumclaw wordt het mooi. Hier begint de Mather Memorial Parkway, gelegen in het Mt.Baker-Snoqualmie National Forest. De weg is een oase van rust en loopt langs The White River. Even voordat we Mt. Rainier NP in gaan, slaan we linksaf om te kijken bij Cristal Mountain Ski Area (kleine omweg van 16 km), die hadden we achteraf gezien over kunnen slaan want alles was gesloten. Maar aan de parkeerplaatsen te zien kan het hier behoorlijk druk zijn.

Volgende omweg (16km) voor we afslaan naar de ingang van Mt. Rainier NP is de Chinook Pass (geeft je een prachtige blik dat dal in) en Tipsoo Lake. Tipsoo Lake wilde ik graag zien omdat als je geluk hebt en het meertje is helemaal glad en helder is, kun je Mt. Rainier zien spiegelen in het water.

We hebben helaas pech maar het is wel heel mooi met veel bloeiende planten.

Stukje terug om de afslag naar de Stevens Canyon Ingang te nemen. Na de Interangency Annual Pass van $80 te hebben gekocht (voordelig als je meerdere parken gaat doen en je steunt het park financieel) is onze eerste stop meteen bij Grove of the Patriachs wandeling, 2.4km lange rond wandeling door een oude bos net prachtige bomen.

Hierna gaan we door naar onze accommodatie om de volgende dag de rest van het park te ontdekken. Om 5u zijn we op de plaats van bestemming, Storm King Spa & Cabins in Ashford. Een soort dag spa-achtige gebeuren waar slechts 5 cabins zijn. Prachtige cabins in een zeer relaxte omgeving vlak voor de west ingang van park. Potten en pannen staan er niet maar je kunt wel bbq-en en er is bestek, glazen, beker, koffieapparaat en koelkast. Geen TV maar je kunt wel on-demand video kiezen als je dat mocht willen. Internet is alleen beschikbaar in de omgeving van het hoofdgebouw. Stormking is een aanrader.

Voor meer info over en foto’s van Storm King klik hier.

TIPS:

 1. Tanken in Greenwater als je deze route kiest anders wordt het krap met de benzine want in het park kun je NIET tanken, alleen in Ashford. (ervaring uit onze vorige reis).
 2. Boodschappen zijn hier wel te doen maar geen vers brood of vlees. Dus meenemen onderweg.
  Bbq-en is hier erg leuk om te doen (pas wel op dat je geen wildfire start). Het is ook afhankelijk van de droogte/weeromstandigheden of je mag bbq-en Ontbijten kun je in je eigen cabin maar er is helaas geen broodrooster.
 3. Anti muggen spray, want die zijn hier in grote aantallen in de maanden juni/juli.
 4. Meerdere restaurants voor ontbijt of diner zijn in de omgeving. Ben je vroeg in het seizoen dan adviseer ik je om even te controleren welke restaurant al open zijn. Tijdens ons bezoek aan Mt. Rainier waren er nog een aantal dicht of alleen op bepaalde dagen open. Bv alleen weekend.
  Aanrader Copper Creek Inn, zeer goede hot wings en burgers. (5 autominuten, lopen niet aan te raden want dat moet via de weg.
 5. Er zijn veel foto momenten voor Mt.Rainier (denk niet dat doe ik morgen wel want je weet nooit wat de volgende dag brengt qua weer).

Donderdag 18 juni 2015

Myrtle Falls in Mt Ranier National Park

Een dag in het park. Terug het park in en op naar het Henry M. Jackson Memorial Visitor Centrum bij Paradise. Hier beginnen veel wandelingen en bevindt zich de oude historische Paradise Inn. (samen met National Park Inn de 2 enige accommodaties in het park). Beide zijn historische in de volledige zin van het woord, leuk om te doen maar verwacht geen luxe.

Onderweg zijn er veel stop- en uitkijk punten zoals:

 • Christina Falls, mooi foto punt – helaas voor ons gesloten i.v.m. werkzaamheden.
 • Ricksecker Point, geeft een mooi uitzicht en inzicht waar de gletsjer vroeger heef gelegen.
 • Narada Falls, de wandeling naar het uitkijkpunt is zeer de moeite waar.

Ook bevinden zich langs de weg veel startpunten voor wandelingen.

Eenmaal boven bij Paradise kun je voor een aantal wandelingen kiezen, van makkelijk tot zwaar, van kort tot lang dus voor ieder wat wils. In het bezoekerscentrum kun je je ook opgeven voor wandelingen met een gids die je veel zal leren over de natuur en de geschiedenis.

Eetgelegenheden bevinden zich in de Inn en bij bezoekerscentrum.

Wij wandelen naar de Myrtle Falls, een makkelijke wandeling van 35 minuten door prachtige bergweides en zeeën van bloeiende planten. We zien blacktail deer en marmotten.

NOTE: het kan hier heel druk zijn en parkeren is dan zeker geen appeltje-eitje. Winter afhankelijk kan hier ook nog sneeuw liggen zoals bij ons eerste bezoek aan Mt. Rainier.

Vrijdag 19 juni 2015

Mt. St. Helens

Helaas gaan we de rust van Mt. Rainier verlaten en gaan we naar Portland voor 2 nachten.

Uiteraard gaan we niet via de Interstate5 maar binnen door met een stop in Mt. St. Helens.
We hebben pech want het heeft geregend dus helaas nog veel wolken.
Het zijn niet veel kilometers naar Portland maar de weg heen en terug naar St. Helens kost veel tijd.
Helaas is Mt. St. Helens niet helemaal vrij maar toch blijft het wel een mooi gezicht.

Je kunt er op de rit heen veel stops maken en de berg en de ravage die heeft aangericht aan de voet van de berg zien. Natuur is herstellende en er zijn nieuwe bomen aangeplant.
Aan het einde van de weg (helaas moet je dezelfde weg weer terug) staat een groot informatie centrum waar je meer kunt ervaren en lezen over de gebeurtenis op 20 mei 1980. De eerste uitbraak is binnen ÉÉN minuut gebeurd.


De weg verder naar Portland is makkelijk en snel. We gaan hier overnachten in Hotel Lucia en dit hotel ligt midden in Downtown Portland. Dus de meeste restaurants, bars, bezienswaardigheden en winkels zijn op loop afstand.

TIP: Restaurant Imperial van Hotel Lucia en Departure van Hotel Nines – beide chefs hebben prijzen gewonnen in Top Chef en staan hoog aangeschreven. Imperial staat zeer bekend om zijn BBQ-recepten en Departure om zijn bar/lounge gedeelte en heeft Asian fusion keuken. Service is in beide restaurants goed maar mijn voorkeur gaat qua service naar Imperial, persoonlijker en herkent je snel als je terug komt.
Wel duur zijn de wijnen, de accijns op wijn c.q. alle alcoholische dranken is hoog. Een glas wijn bij Imperial kost $10-12 en dat tijdens happy hour

Zaterdag 20 juni 2015

Een dagje Portland ontdekken, nou is dat natuurlijk teveel om op te noemen dus hebben we er 2 uitgehaald.
Deze vindt je terug op mijn blog via deze link
.

Zondag 21 juni 2015

Strand bij Nye Beach Historic District, Newport

Vandaag gaan we naar Newport, nemen wel de omweg om zo hoog mogelijk aan de kust uit te komen. Dus richting Tillamook, waar we een stop gaan maken bij Cape Meares de laagste vuurtoren van de hele kust. Dit omdat de klif hier zo hoog is dat  het niet nodig is.
Onze afstand is niet veel maar de vele mooie stops maken het toch een lange rit qua tijd. Komen daarom ook pas aan bij Inn at Nye Beach rond 5pm lokale tijd.
Het hotel ligt in Nye Beach Historic District dus wel iets buiten Downtown maar dat is absoluut geen straf. Er is een eigen trap van het hotel zo het strand op en je kunt hier zalig wandelen.

TIP: Een biertje bij de Ierse pub en dan ’s avond uit eten bij het nieuwe Restaurant Sorella. Italiaans restaurant met een bescheiden kaart. Bediening is uitermate vriendelijk en eten erg smakelijk. Zeer aan te bevelen.

Maandag 22 juni 2015

Haven van Downtown Newport

Vandaag: strand, Downtown, Yaquina Lighthouse

Dinsdag 23 juni 2015

Sunset bij Windermere on the Beach, Bandon

Door naar Bandon, de kust is simpel weg fantastisch en er zijn zeer veel stop. Je kunt bij elk visitor center het blad Mile-to-Mile oppikken en dan kun je precies lezen wat/waar het de moeite waard is om te stoppen.

Wij hebben de volgende stops gemaakt:  zie mijn special over de Oregon Coast
TIP: niet op alle parkeerplaatsen kunnen campers draaien meestal staat dat aangegeven maar hou daar rekening mee

Na een prachtig rit komen we aan bij onze accommodatie voor 2 nachten aan, Windermere on the Beach, ze hebben hier kamers en cabins. Wij hebben de Family Cottage gekozen.
Het uitzicht vanaf ons eigen terras is rechtstreeks de zee op dus genieten. De cabins zijn wel wat ouder maar de mogelijkheid tot koken heeft ons toch doen besluiten hiervoor te gaan ipv een hotelkamer. Achteraf is koken geen echte optie want de slechte kwaliteit van de pannen creëerde nogal wat rook. Maar voor het ontbijt is het super.

TIP: Restaurant Edgewater in Bandon, op 15 mins rijden van Windermere, het ligt prachtig aan de mond van de haven en tegenover de Coquille Vuurtoren.
Als je van fotograferen houdt is het prachtig om hier te zijn vlak voor zonsondergang.
En daarnaast smaakt het eten ook nog eens lekker. De “crab cakes” zijn er een echte topper

Woensdag 24 juni 2015

Face Rock voor de kust bij Bandon

Relax dag, dus even door Bandon lopen, duurt ongeveer 15 minuten. Mocht je het leuk vinden om te doen dan kun je hier een net huren en zelf krab te vangen.
Verder kunnen je hier uren over het strand wandelen, Face Rock en zeeleeuwen bekijken.

Klik hier voor een special over de Oregon Coast

Donderdag 25 juni 2015

Redwood in Jerediah Redwood State Park

Alhoewel we vandaag de kust gaan verlaten, gaan we toch voor het laatste stukje Oregon Coast, helemaal Californië in, om daar na 25 kilometer af te buigen naar Jerediah Redwood State Park (zeer druk  door de warmte) en na een bezoekje gaan we de staatsgrens weer over naar Oregon en richting Grants Pass. Dit wordt puur een overnachting en niets anders. Onze accommodatie is The Lodge at Riverside, gelegen aan de Roque River. Prima gelegen, heeft een zwembad, een sushi restaurant op het terrein en via een kort pad een restaurant voor een burger of steak.

Vrijdag 26 juni 2015

Door naar Crater Lake National Park, hier gaan we heen via een prachtige weg die langs de Roque River loopt.
Hier kun je ook een stop maken bij Roque National Bridge en Roque River Gorge.  Als je toevallig rond lunchtijd hier bent kun je een bezoekje brengen aan Beckie’s Restaurant, hier worden allerlei lokale maaltijden bereidt. Als je dan eindelijk bij de afslag van Crater Lake bent aangekomen duurt het nog 30 minuten voordat je daadwerkelijk bij Crater Lake National Park bent. De weg is zeer rustig.
We melden ons bij Crater Lake Lodge waar we 2 nachten zullen verblijven in een Queen Lakeview Room. Het uitzicht is dan ook erg mooi. Reserveren voor het diner voor ’s avonds is aan te bevelen anders kan het zijn dat je lang moet wachten of gebruik moet maken van mogelijkheden die de bar biedt.
Stoelen staan erop het terras met uitzicht over Crater Lake en het is hier ook redelijk druk dus mazzel als je een plekje krijgt maar veel bezoekers zijn ook echt bezoekers van buiten en die verdwijnen meestal tussen 4-6 pm.
De hitte zorgt voor donderwolken en dat geeft met de zonsondergang mooie plaatjes.
Onweer bezorgt de Rangers kopzorgen want er zijn 4-5 brandhaarden ontstaan door de bliksem.

Zaterdag 27 juni 2015

Phantom Ship, lijkt klein maar in werkelijkheid te vergelijken met een flat van 16 verdiepingen

Een dag om te besteden aan de hoogtepunten van Crater Lake, zoals Phantom Ship, Pumice Castle en nog veel meer andere mogelijkheden. Simpelweg de Rim route volgen en je komt langs alles.
Je kunt ook boottochten en een tramritje maken.
Vergeet niet voor Crater Lake anti-muggenspray mee te nemen want er zijn er een hoop.

Voor een special over Crater Lake klik hier.

Zondag 28 juni 2015

De vulkanische rotsformaties van Smith Rock State Park.

Lange dag voor de boeg want we gaan naar Mt. Hood en de Timberline Lodge.
Op advies van een van de personeelsleden van Crater Lake Lodge maken we een stop bij de Newberry Caldera. Ook een crater maar deze is simpelweg ingezakt i.p.v. zoals Crater Lake eerst zijn magma te hebben gespoten. In de Newberry Caldero hebben zich 2 meren gevormd: Paulina Lake en East Lake.
De weg erheen is mooi en bij helder weer heb je prachtig uitzicht op Mt. Bachelor, wij hebben helaas pech. Bij Newburry is veel vis en boot activeiten, voor de liefhebber daarvan zijn er genoeg kampeer gelegenheden maar tot in weekend of op feestdagen zou ik reserveren. In Newberry National Volcanic Monument zijn veel mogelijkheden om te bezichtigen zoals Lava Cast Forest en Lave Butte

Onze 2e stop onderweg is Smith Rock State Park gelegen 43km ten noorden van Terrabone, we dachten dat het park verder van onze route lag maar dat viel reuze mee. Aangezien het zondag was, was het er behoorlijk druk. Het park staat hoofdzakelijk bekend om de vele klim mogelijkheden. Prachtige rotsformaties door vulkanische as ontstaan. Veel soorten vogels broeden hier. Het park is absoluut een stop waard. Maar probeer weekenden of feestdagen te mijden.

Eindelijk komen we bij Mt. Hood aan, maar helaas is het weer zeer somber dus een echt mooi beeld kregen we niet. Timberline Lodge is een oude lodge en is volledig met de hand gebouwd. Alles was er aan gordijnen, lampen etc is handwerk en als het vervangen wordt nog steeds met de hand gemaakt. De kamer vloeren kraken maar dat boeit ons niet zoveel. Hotel heeft een groot buiten terras met uitzicht op Mt. Hood maar weinig zitgelegenheden. Ook is er een zwembad en dat is wel apart op deze hoogte. In de achtertuin van de Lodge loopt het Pacific Crest Trail, misschien zullen mensen hier van gehoord hebben door de film Wild. Je kunt hier ook zomer en winter skiën.
Kamers zijn niet groot en ik adviseer een iets duurdere kamer te boeken als je je dat kunt veroorloven. Restaurant is redelijk prijzig en ik zou zeker een tafel reserveren.
Een uitgebreid commentaar dat ik heb geschreven kun je vinden tripadvisor.

Maandag 29 juni 2015

Multnomah Falls

Wederom een lange rit voor de boeg maar hoofdzakelijk omdat we via Colombia River Gorge willen rijden en een stop maken bij de vallei van de watervallen met als hoofd attractie  Multnomah Falls. Dit op aanrijden van mijn contact bij Travel Portland. Hier bevindt zich Multnomah Falls Lodge.
De lucht is inmiddels weer een stuk helderder dan de dag ervoor dus op een gegeven moment kunnen we Mt. Hood fotograferen zoals ik het zo graag wilde: in vol ornaat. Via I84 waar we bij Hood River opkomen nemen we een stuk snelweg voor we de scenic byway nemen om in de vallei van de watervallen te komen.
Je kunt bij veel watervallen stoppen wij doen dit bij Horsetail en Multnomah Falls , de hoogste van allemaal.
Het is hier file rijden en je wordt zowat onder de voet gelopen. Dat het druk zou zijn hadden we wel gedacht maar niet nagedacht dat het 4th of July vakantie week was. Maar we hebben mazzel en hij is absoluut de moeite waard om voor om te rijden.

Hier na zijn we eigenlijk hoofdzakelijk door gereden naar onze eindbestemming Astoria. Door Portland was wel iets druk maar viel reuze mee. Je kunt op diverse manieren door of om Portland. (Voor advies kun je me bereiken via de site).

Astoria is onze stop voor 2 nachten en hebben hier gekozen voor Cannery Pier Hotel, een voormalige vis verpakkingsfabriek. De locatie is perfect met een prachtig uitzicht op de Astoria-Megler Brug. Het ligt wel iets buiten downtown Astoria maar een tramverbinding kan je naar het centrum brengen.
Astoria is een leuk plaatsje waar o.a. een filmmuseum staat en filmlocatie is geweest voor de film The Goonies in 1985. 
Het hotel heeft van heel veel restaurants menu’s liggen om je zo te helpen een restaurant keuze te maken. Het personeel geeft graag advies. Het leuke is dat het hotel je met een echte oldtimer naar het restaurant kan brengen zonder dat daar kosten voor worden berekend.
Mijn aanbeveling is Bridgewater Bistro, deze bistro ligt t.o.v. het hotel dus op loop afstand en heeft een fabuleuze keuken, dus ver hoef je het niet te zoeken.

Dinsdag 30 juni 2015

met de klok mee:
Haystack Rock, standbeeld Lewis & Clark en Peter Iredale wrak

Dagje ontdekken:

 • we gaan eerst naar Eastside, wat bekend staat om zijn promenade en het standbeeld van Lewis & Clark, de heren die in 2 jaar tij, 6.000 km aflegde om Amerika van Oost naar West te ontdekken.
 • Cannon Beach waar de meest gefotografeerde rotsformatie ligt - Haystack Rock
 • Naar het wrak van de Peter Iredale, een stalen 4master die in 1906 op de kust van Oregon is gelopen en bevindt zich in Fort Stevens State Park. Het is een zeer populaire attractie en een foto maken van het wrak zonder mensen is dan ook een hele opgave.

Uiteraard is er nog veel meer te doen ook in Astoria zelf maar bezoekje aan een museum is voor ons niet echt een optie.

Woensdag 1 juli 2015

Astoria-Megler Bridge

We gaan Oregon verlaten en gaan terug naar Washington State om aan onze laatste poot van ons achtje te komen. Op naar het regenwoud van Washington State, Olympic National Park.
Om in Washington State te komen moeten we de spectaculaire Astoria-Megler Bridge over, deze verbindt de beide staten.  Je kunt kiezen voor wat omweggetjes of gewoon Highway 101 volgen.  Wij kozen voor de omweggetjes maar denk niet dat ik hier weer voor zou kiezen.
We gaan overnachten in de enige Lodge die zich in het National Park bevindt, Lake Quinalt Lodge, en we blijven hier 2 nachten.

De Lodge heeft verschillende soorten kamers en wij kozen voor de gerenoveerde Lakeview kamers.  Ruim en met uitzicht op het meer. Je kunt in het meer zwemmen, vissen en varen.
Al zittende op het terras, aan een biertje na een lange warme rit, komt deze accommodatie op mij over alsof je in je bevindt in de film Dirty Dancing: de lodge, het grasveld, de spelletjes en de sfeer. Leuke ervaring.
Roosevelt Dinning Room zeker even reserveren want het kan druk zijn.

Donderdag 2 juli 2015

Je kunt hier voor 2 excursies kiezen:

 • Boot toer
 • Rainforest toer

Wij hebben voor het laatste gekozen. We kennen een soort gelijke toer van een trip die wij hebben gedaan op Vancouver Island en waren er toen van onder de indruk. Ik moet zeggen het is een mooie excursie hij duurt  4u en je krijgt veel informatie van de gids. Onze verwachting was denk ik iets te hoog maar een grote reden hiervoor was dat het veel te droog was. Er was al in geen weken regen gevallen en dat is uitzonderlijk voor Olympic, hierdoor was het mos wat minder groen dan wij hadden verwacht. Er was een bosbrand midden in het park en bosbrand in Olympic is zeldzaam en komt 1x  per 500-1000 jaar voor.

Je kunt veel van deze toer zelf doen maar dan mis je de info van de gids over de lodge en het regenwoud.
Zelfs de campgrounds waren dit jaar al extreem vroeg open door de droogte

Vrijdag 3 juli 2015

Ruby Beach in het Olympic National Park

Op naar onze volgende bestemming en komen al behoorlijk dicht aan het einde van onze vakantie.
Port Angeles is de plaats, het hotel voor de nacht is de Olympic Lodge.  De afstand is niet overdreven veel, maar dit doen we natuurlijk niet zonder nog de nodige stops te maken.

 1. De grootste Spruce Tree
 2. Kalaloch Beach
 3. Ruby Beach
 4. Hoh Rain Forest, door de Rangers van Quinalt werd ons een bezoekje afgeraden, de redenen:

het er overdruk, door de 4th of July vakantie week, zou zijn en dat het ja groter is maar zeker niet mooier dan het regenwoud van Quinalt.
Nou zijn wij Nederlanders altijd wel eigenwijs en wij zijn er blij om. Onderweg vonden wij het namelijk niet heel druk op de weg dus de gok maar gewaagd. Bij de ingang hadden we slechts 5 auto’s voor ons dus het duurde geen 45 mins zoals de ranger had verspeld en het zoeken naar een parkeerplek heeft misschien 10 minuten gekost, we stonden alleen wat verder weg.  We wilde hier graag heen omdat we perse de Trail of Mosses wilde lopen. Gedaan en mooi, wel wederom minder groen door de droogte.

Na deze tussenstops kiezen we bij Sappho voor de kustweg ipv Highway 101 te volgen. Het enige spectaculaire hiervan waren 2 auto ongelukken. Dus dit niet doen is mijn advies.

Ons hotel Olympic Lodge ligt aan de rand van Port Angeles, het is een mooi hotel met ruime kamers. Onze kamer had een eigen patio en super schoon. Een balletje slaan is een mogelijkheid vlak bij het hotel.
Je zult als je een beetje lekker wil eten even de auto moeten pakken en het kost je ongeveer 5-10 mins tot Downtown.  Je kunt vanuit Port Angeles met de veerboot naar Vancouver Island of  San Juan Island.

TIP: restaurant Sabai Thai, authentiek thais eten. Reseveren zeker doen want je kunt hier 1 uur in de rij staan, wat ook iedereen grif doet. Voor take-out is er zelfs een lange rij. Het eten is zeer lekker, laat je goed voorlichten want de porties zijn groot.

Zaterdag 4 juli 2015 – 4th of July

Staircase in Olympic National Park

Op naar Tacoma voor onze laatste 2 nachten.
Ons enig geplande doel vandaag is Staircase in het Olympic National Park. Staat bekend om zijn mooie regenwoud. De rit ernaar toe kost tijd omdat het voor een gedeelte via grindweg gaat en het is gewoon erg druk i.v.m. 1de warmte en 2 de 4th of July, veel Amerikanen zijn vrij en trekken er altijd op uit in het weekend. Ook bevindt zich hier Lake Cushman waar je met je eigen boot op kunt dus druk druk druk.

Bij de ingang van het park staat een rijtje auto’s, 4 voor ons, de weg wordt afgesloten en er mag niemand meer in behalve wij omdat we een Interagency Pass hebben. Yippie, wegaan een mooie rondwandeling maken om de benen ff te strekken.

Na de lunch naar Tacoma, bij aankomst in Tacoma is het doodstil en echt geen mens of auto op straat.
Dit 1 door 4th of July en 2 wat we later horen is Tacoma sowieso nooit druk.
Hotel Murano is een hotel maar lijkt ook wel op een museum met al zijn kunstwerken van glas. Tacoma staat dan ook bekend om zijn glas. Restaurant Bite is absoluut niet het enige restaurant in de buurt maar bevindt zich wel in het hotel en heeft een prima bar en restaurant.

Zondag 5 juli 2015

Murano glass

Er zijn hier een aantal musea zoals het hieronder genoemde museum van glas, glazen brug en nog een aantal dingen maar komen tot de conclusie dat Tacoma saai is en een grote vergissing in de planning.

Voor een special over Tacoma’s Museum van Glass en de naam Murano vindt je door hier te klikken.

TIP: als alternatief voor Tacoma kun je vanuit Port Angeles bv met de ferry naar Vancouver Island of Seattle doen.  Hou dan wel goed rekening met de ferry tijden.

Maandag 6 juli 2015

Onze reis zit er weer op – het enige wat wij moeten doen is terugrijden naar Vancouver voor onze vlucht van die middag.
Gelukkig hoeven we niet te vroeg uit Tacoma weg want de snelweg I5 is wel druk met woon/werk verkeer maar bij ons vertrek gaat dit prima. Mocht je voor onze aanvlieg bestemming kiezen hou dan weer rekening met vertraging bij de Canadese grens(Blaine is de drukste grensovergang) maar dit is zeker korter dan bij de Amerikaanse grens.
Het kostte ons 25 minuten. Het laatste stukje naar het vliegveld gaat ook allemaal goed en we komen keurig op tijd voor onze vlucht op het vliegveld.
Advies: neem ruim de tijd voor de rit naar Vancouver Int. Airport want één tegenslag kan je je vlucht doen missen.

Conclusie: de vakantie komt op een zeer hoog aantal punten uit van de totale 20 reizen in Amerika.
Mijn advies: als je Californië en Yellowstone hebt gehad in Amerika is Oregon/Washington zeker een optie.

Met vriendelijke groet,

Hedy Talens