TIPS voor het reizen in de Yukon

Reizen in de Yukon is vreselijk mooi maar heeft ook zo zijn nadelen.

TIP 1: Een anti muggen spray is zeker aan te raden anders kun je beter in de auto blijven.

TIP 2: kijk of je hotel met airco kunt vinden. Juni is tijdens onze reis heel heet geweest, zeker voor de tijd van het jaar, elke dag boven de 25 gr en de meeste hotels hebben geen airco. 

TIP 3: De Dempster Highway is 750km lang. gravelweg en het is beter om hem in 2 keer te rijden met een stop in het midden. Het hotel/motel wat daar ligt is behoorlijk basic maar voor 1 nacht te doen.. Een alternatief voor de auto rit is een vlucht van Dawson naar Inuvik maar is daar en tegen ook weer een stuk duurder.

TIP 4: Juni is niet de beste tijd voor wild of om de grote Caribou kuddes te zien.

De foto's van de betreffende hotels tref je aan het einde van de lijst aan

Plaats, Staat

Hotel

Beaver Creek, YT

1202 Motor Inn Beaver Creek

 

Ida's Motel & Restaurant

 

 

Carmacks, YT

Hotel Carmacks

 

 

Dawson City, YT

Westmark Inn Dawson City

 

Canadas Best Value Inn

 

Klondike Kate Cabins & Restaurant

 

 

Eagle Plains, YT

Eagle Plains Hotel, Dempster Highway

 

telefoonnummer +1 867 993 2453

 

 

Haines Junction, YT

Alcan Motor Inn

 

The Raven Hotel

 

Kathleen Lake lodge

 

 

Mayo, YT

Bedrock Motel

 

Moose Creek Lodge

 

 

Whitehorse, YT

Skky Hotel

 

Westmark Whitehorse **S

 

Canadas Best Value Inn

 

Best Western Goldrush Inn

 

Coast High Country Inn

 

Northern Lights Resort & Spa


Ida's Motel & Restaurant tijdens onze reis in 2004 was Ida's Motel net open. De kamers waren erg groot en ze hadden satelliet tv zodat we de voetbal wedstrijden niet hoefde te missen. We hadden eerste 1202 Motor Inn geboekt, op de website zag het er wel oké uit voor een nachtje maar bij aankomst werden we ergens achteraf in een soort sta caravan gepropt. De gordijnen vielen al van hun roede toen we ze open wilde doen. Gauw opzoek gegaan naar een ander hotel en hebben dit toen maar gauw geannuleerd. Gelukkig kregen we ons geld terug maar hadden eventueel die kosten op de koop toegenomen.

Hotel Carmacks, zouden we in de eerste instantie slapen maren waren erg vroeg dus afgezegd en doorgereden. Hotel zag er van buiten toen prima uit

Westmark Inn
 prima hotel en prima restaurant.


Eagle Plains Hotel, uitermate basic en matig restaurant maar het enige hotel precies in het midden op de Dempster Highway en 750 km is geen pretje op gravelweg. Het hotel beschikt niet over een eigen website maar zit wel op facebook.

The Raven Hotel, fantastisch hotel met goede keuken. Is  inmiddels wel van eigenaar gewisseld

Moose Creek Lodge, hadden we geboekt maar hebben er nooit geslapen wel gegeten. Ziet er wel oke uit terug in 2004 maar hebben toen gekozen voor een andere accommodatie omdat ze airco hadden.

Westmark Whitehorse was prima locatie om te slapen in 2004. Inmiddels zijn er betere hotels zoals het SKKY Hotel of een luxe Bed & Breakfast zoals The Northern Lights Resort.