1. jan, 2010

Tirol / Hochgurgl - Relais & Châteaux TOP Hotel Hochgurgl *****S

Relais & Châteaux TOP Hotel Hochgurgl *****S
A-6456 Hoch­gurgl
Oostenrijk
Tel.: +43 (0) 5256 6265
Email: tophotel@hochgurgl.com
Website: www.tophotelhochgurgl.com

Dit Relais & Châteaux Hotel ligt op een hoogte van 2150 m in het hart van de Alpen en is sinds 1961 eigendom van de familie Alban Scheiber.

Het ligt direct in het skigebied van Obergurgl-Hochgurgl en zoals de Amerikanen dat noemen een in/out skihotel. Wachttijden zijn hier nihil.

Hochgurgl en Obergurgl worden door een dwarslift met elkaar verbonden.Het skigebied is niet erg moeilijk dus voor de echte Dare Devil denk ik niet echt een uitdaging.

Boven op het hoogst bereikbare puntje, 3.000 m, ligt Top Mountain Bar

Het hotel heet TOP Hotel omdat alles er inderdaad top is: de kamers, de restaurants, het terras en ook zeker de ligging.

Top Hotel heeft een eigen skischool en skiverhuur, aangevuld met een sportkleding winkel.In Obergurgl en Ötz bevinden zich kledingzaken van de familie Scheiber.

 Het terras ligt zeer gunstig en huisgasten kunnen een tafel reserveren als ze tussen de middag hier willen lunchen. Door de ligging is dit zeer makkelijk te doen.

Het ligt aan de zonnige kant van de berg en heeft daardoor zeer lang de zon.

De kamers hebben verschillende stijlen en zijn prachtig ingericht en de badkamers zijn groot.

Ook een appartement staat ter beschikking voor families maar je kunt hier niet koken maar dat wil je ook niet met zo'n keuken.

De diverse restaurants/stuben hebben verschillende stijlen en je kunt ook tijdens je verblijf een keer wisselen om bv in het fondue restaurant te eten. De kwaliteit van de keuken is zeer goed.

Spa/sauna bereik is groot en men zal zich hier niet snel vervelen op een mindere dag.Het zwembad is groot en zeer geëigend voor het trekken van baantjes.Door middel van een trap kom je in de buiten hot tub, wat een belevenis is bij sneeuw of vorst.

Het is wel een echt hoogte dorp dus winkels zijn hier niet veel (alleen sportwinkels) en ook een lekkere wandeling is er niet echt te maken.

Voor de langlaufer is er èèn hoogte loipe.

Voor langlaufen, wandelen of winkelen kun je met de lift naar beneden en dan met de bus naar Obergurgl. Of met de Postbus naar Sölden maar dit kost wel enige tijd.

Rest mij te zeggen: het kost iets maar je krijgt er ook wat voor terug.

De meeste gasten zijn hier maar een paar dagen.

Als je geen zin hebt om zelf te rijden, kan je dit oplossen door te vliegen en je op vliegveld Innsbruck te laten ophalen door een taxi uit Obergurgl.Je kunt ook een auto huren maar je auto heb je niet meer nodig als je er eenmaal bent.De kosten van autohuur en taxi liggen niet ver uit elkaar maar ik garandeer je dat de taxi sneller is dan als je zelf rijdt.

Transavia.nl heeft een hele goede verbinding met Innsbruck en goede vliegtijden, vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, en Eindhoven behoort tot de mogelijkheden.

PS

Hotel is 's zomers niet geopend. Het skiseizoen is van half november t/m eind april en volgens eigen zeggen 100% sneeuwzeker