22. sep, 2014

Wat te doen in Salzburgerland/Oberösterreich?

Tijdens onze laatste trip zijn wij in het Salzburgerland/Oberösterreich belandt.
Het is hier fantastisch verblijven, je kunt er prachtig fietsen,wandelen, zwemmen en varen.
De diverse dingen die wij hebben gedaan:

  1. met de Schafberg baan naar 1.783 m. Dit treintje brengt in ongeveer 35 minuten naar de top van de Schafberg. Hier bevinden zich Hotel Schafbergspitze en Schutzhütte Himmelspforte.
  2. diverse fietstochten in vele variaties: makkelijk tot moeilijk maar hou errekening mee dat niet alle fietspaden geschikt zijn voor een gewone fiets of e-bike. Maar wel voor mountainbike. Fietstochten rond Wolfgangsee maar ook een prachtige tocht om Mondseen enIrrsee. Beide tochten gedaan en vooral de fietstocht rond om de Schafberg is de moeite waard maar er zitten een paar pittige stukjes in. De route was zon 67 km met e-bike. En hebben de conclusie getrokken dat onze fietsen eigenlijk te licht zijn voor het zware bergwerk.
  3. Postalm, een tolweg van Strobl en Abtenau loopt door dit prachtige natuurgebied en is een absolute must als je hier bent. Je kunt hier lange wandelingen maken. 's Winters bevindt zich hier een skigebied. Er bevinden zich 17 hutten op de Postalm.
  4. Gezellig door Wolfgangsee slenteren waar het in de weekenden behoorlijk druk. Een kijkje nemen bij het over bekende Hotel zum Weissen Rössl. Dit hotel is achtergrond geweest voor een film uit 1961met Peter Alexander en Waltraut Haas.
  5. St. Gilgen is een heel leuk plaatsje waar het ook behoorlijk druk is met name omdat de boot hier aanlegt. Je kunt op verschillende plaatsen de boot nemen die over het meer vaart